Terug naar de schoolbanken!

Het verhaal van Remko

Enige tijd terug kwam ik op LinkedIn een bericht tegen van een gewaardeerde oud-collega. Remko meldde daarin dat hij een nieuwe richting was ingeslagen voor zijn loopbaan. Hij ging aan de slag als zij-instromer docent Nederlands.

Ik kende Remko uit een periode dat ik net voor een grote verzekeraar/dienstverlener was gaan werken. We zaten we samen op een commerciële afdeling en probeerden oplossingen voor verzuim en arbeidsongeschiktheid aan de man te brengen.. Ons werk bestond er voor een belangrijk deel uit om zowel in geschrift als in een verkoopgesprek duidelijk te maken dat ons bedrijf absoluut de beste keus was. Vaak moesten we in het kader van een aanbesteding een groot aantal standaardvragen beantwoorden; zoals waarom moeten wij voor jullie kiezen, wat zijn jullie sterke punten, wat is jullie visie op verzuim etc., etc.

Na een tijdje had ik alle open deuren wel zo’n beetje ingetrapt. Alleen Remko was dermate taalvaardig, dat hij er altijd nog wel een nieuwe draai aan kon geven en het net iets anders opschreef. Dat Remko nu als zij-instromer het onderwijs in gaat als docent Nederlands, verbaast mij niet. Hij gaat doen waar hij erg goed in is en altijd al een passie voor had. Werken met taal.

Alle aanleiding om weer eens contact te zoeken met Remko en te horen of hij een aantal vragen van mij wilde beantwoorden. Wellicht zou “het verhaal van Remko” anderen op gedachten kunnen brengen voor een vergelijkbare loopbaanstap.  Ik vroeg RemkoWaarom Leraar Nederlands?  

Remko: "In mijn laatste managementjob werkte ik soms 12 uur per dag, vaak in een hondsgrauwe loods van 7 voetbalvelden groot. 24/7 beschikbaar zijn en nog had ik het gevoel niet wezenlijk te kunnen bijdragen aan de business. Dan moet je bij jezelf te rade gaan, vond ik. Na de nodige reflectie heb ik de stap gezet: Terug naar de schoolbanken en Nederlands studeren. Dit geeft mij de kans om mijn Top 5 te realiseren:

  1. Plezier in werk
  2.  Inkomen
  3. Nieuwe ervaringen opdoen
  4. Vakmanschap tonen
  5. Maatschappelijke bijdrage

Ik zou over een tijdje wel eens een kijkje willen nemen op de school waar Remko nu Nederlands geeft. 

maart 2018

Delen

Alleen wie om kan kijken
kan vooruit zien

Contact

Ik werk vanuit Echtenerbrug, een mooi plekje in Fryslan vlakbij het Tjeukemeer en dichtbij Lemmer.

Ik maak graag een afspraak voor een vrijblijvend oriënterend gesprek om scherp te krijgen of coaching zinvol is en of ik de meest geschikte persoon ben voor uw vraagstuk.

Voor een persoonlijke kennismaking en een oriënterend gesprek reken ik geen kosten.

Stel uw vraag online