Wil je nog wat leren?

Die vraag stelde Cora van Rossum mij in 2015 na een gesprek over mijn nieuwe werkende toekomst. Ik was via via bij Cora terechtgekomen toen ik op zoek was naar een nieuwe uitdaging. Cora leerde ik kennen als iemand die goed kon luisteren, ook tussen de regels, en vragen stelde waar ik  wel even voor bij me zelf te rade moest. Haar bedrijf heette Loopbaanparadox en die naam alleen al prikkelde mijn nieuwsgierigheid.

Ik was toen 62 en net “in goed overleg” en vooral niet geheel met lege handen gestopt bij de werkgever waar ik bijna 6 jaar met veel plezier had gewerkt. Na een fusie was ik “boventallig” verklaard. Ik had besloten enkel nog iets te gaan doen wat ik leuk vond en min of meer maatschappelijk verantwoord was.

Kortom, haar vraag zette mij aan het denken en na enkele gesprekken met oud-collega’s die mij goed kenden, besloot ik bij VistaNova de beroepsopleiding tot loopbaanadviseur te gaan volgen. Ruim een jaar was ik voor ca 20 uur per week onder de pannen met een forse stapel studieboeken, maandelijks een opleidingsdag, intervisie, supervisie en proef cliënten. Het viel me niet mee weer zo in de studieboeken te moeten, maar ik kreeg  wel veel energie van de nieuwe inzichten en nieuwe contacten.

Medio 2016 had ik mijn diploma en begon ik als zelfstandige. Al snel merkte ik dat ik nog veel te leren had. Ik wilde graag verder leren en een specialisatie ontwikkelen. Via collega’s, workshops en met een lange termijn plan kwam ik verder. Ik vond voor mezelf ook dat ik op de professionele ladder een vervolgstap moest zetten en ging in 2018 aan de slag met het verkrijgen van mijn beroepserkenning als loopbaanprofessional bij NOLOC, een kwaliteitskeurmerk van de beroepsvereniging van loopbaanprofessionals. Eind maart dit jaar mocht ik mijn certificaat in ontvangst nemen. Was toch wel een momentje.

Hoe nu verder? Heb ik nog geen concrete ideeën over; wellicht wat verder specialiseren. Momenteel doe ik veel trajecten in het kader van de SZW-regeling Ontwikkeladvies 45+.

 Een heel mooi initiatief van het departement waar ik ruim 20 jaar met veel plezier heb gewerkt. En ja het is afgezaagd, maar waar: je bent nooit te oud om te leren. 

Ron Vonk, loopbaanadviseur  juli 2019.

Delen

Alleen wie om kan kijken
kan vooruit zien

Contact

Ik werk vanuit Echtenerbrug, een mooi plekje in Fryslan vlakbij het Tjeukemeer en dichtbij Lemmer.

Ik maak graag een afspraak voor een vrijblijvend oriënterend gesprek om scherp te krijgen of coaching zinvol is en of ik de meest geschikte persoon ben voor uw vraagstuk.

Voor een persoonlijke kennismaking en een oriënterend gesprek reken ik geen kosten.

Stel uw vraag online